Aanpak voor de werkgever

Op het moment dat u behoefte heeft aan een nieuwe collega vanwege (tijdelijke) uitbreiding of vervanging wilt u snel goede kandidaten aangeleverd krijgen. Om ervoor te zorgen dat u daadwerkelijk de beste kandidaten te spreken krijgt, doorlopen wij het volgende traject.

Wervingsgesprek

Voordat wij aan de slag gaan met zoeken naar de juiste kandidaat gaan wij met u een gesprek aan over de eigenschappen waar een nieuwe medewerker aan dient te voldoen. Dit heeft niet alleen betrekking op de kennis en ervaring van de nieuwe medewerker, maar bijvoorbeeld ook de cultuur in uw bedrijf en het passen van de nieuwe medewerker in die bedrijfscultuur. Daarnaast is het van belang te weten of het een interim-functie betreft of Werving & Selectie.

Werving

Met gebruikmaking van onze tools en ons netwerk gaan wij vervolgens op zoek naar uw nieuwe collega. Wij stemmen de wijze van werven vooraf met u af, zodat u precies weet waar wij mee bezig zijn en wat u van ons kunt verwachten.

Selectie

Nadat wij contact hebben gelegd met potentiĆ«le nieuwe medewerkers gaan wij met de geĆÆnteresseerden in gesprek op basis van de criteria die u vooraf aan ons heeft meegegeven. Tevens voeren wij een referentiecheck uit. Vervolgens delen wij onze selectie met u als opdrachtgever. U kunt op basis van ons advies aangeven met welke kandidaten u in gesprek wilt treden. Onze insteek hierbij is dat wij een optimale match tot stand willen brengen tussen de kandidaat en uw bedrijf. Hierbij leggen wij de nadruk op de passie die mensen voelen voor een bedrijf of een functie.

Sollicitatiegesprek

Zodra u heeft bepaald met welke kandidaten u in gesprek wilt treden, organiseren wij het sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek kunt u kennismaken met de voorgestelde kandidaten en beoordelen of zij bij het vooraf (samen) opgestelde functieprofiel en uw bedrijfscultuur passen.

Plaatsing

Na een succesvol sollicitatiegesprek ondersteunen wij bij het samenstellen van een passend aanbod en bij het voorbereiden van een succesvolle start van uw nieuwe werknemer.

Evaluatie en follow-up/nazorg

Na het afronden van het traject gaan wij graag met u en uw nieuwe collega in gesprek over dat traject. Op deze wijze verbeteren wij onze dienstverlening. Tevens blijven wij graag in contact met uw bedrijf en de nieuwe medewerker. Door ook na de plaatsing betrokken te blijven investeren wij in een lange-termijn relatie die voor alle partijen vruchtbaar is.

Wij kunnen dit traject verzorgen onder uw naam of onder onze eigen naam.